FilmEkimi ve Che

Genelde istediğim filmlere yer ve zaman bulamasam da; imkanlar elverdiğince her sene film festivalinde en azından bir film izlemeye çabalıyorum.. Bu sefer de öyle yaptım ve İKSV’nin bu yıl 8. kez düzenlediği Filmekimi kapsamında yer+zaman bulabildiğim ilk film olan Che 1 : Arjantin’i film festivallerinin göz bebeği Beyoğlu Emek Sineması’nda seyreyledim..

Ernesto Che Guevara rolündeki Benicio Del Toro’nun 2008 Cannes En İyi Erkek Oyuncu ve  2008 Goya En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kaptığı ve yönetmeninin Steven Soderbergh olduğu film; 1956 yılından başlayıp; devrimin başarı kazanmasına kadar devam ediyor.. Olayların gerisi  Che 2 : Gerilla filminde anlatılıyor.

che1

Filmi en önden izlememe; boynumun kopmasına ve bazı yerlerde altyazıyı göremeyip takip sorunu yaşamama rağmen; 2 saati aşan sürede filmden uzaklaşmadım..

Film eleştirmeni değilim ; ama temponun düştüğü ve ‘gereksiz uzatılmış’ bulduğum yerler oldu,  o sahneler de devamlılık ve detaylar için gerekliydi muhtemelen..

cuba

 Belki devam niteliğindeki 2. filmi (Che 2 : Gerilla) izleyebilseydim konunun bütünüyle ilgili daha net yorum yapabilirdim, çünkü 1. kısımda sadece olayların tırmanışını ve devrimin kabul görüş zamanlarını anlatan kısım vardı.. [ Bu arada 130 dakika o rahatsız ‘en ön koltuğunda’ ara vermeden ve başım çatlayarak filmi  seyrettikten sonra; 2. filme bilet almamış olduğum için pek üzülmedim:) ]

Ben Stephen Frears’ın “Aşkım” filmini (Michelle Pfeiffer başrolde), Woody Allen’in “Kim Kiminle Nerede”sini ve yine Steven Soderbergh’in “İspiyoncu” filmini merak ettim.. Bunları yakında vizyonda görürüz tahminimce..

.. İyi seyirler ..

2 Yorum

Filed under Kültür-Sanat

2 responses to “FilmEkimi ve Che

  1. elif

    Tatlisim super bi site yapmissin valla 🙂 anlatirken bu kadar cok gezmissin gibi gelmio insana ama toplayinca epey olmus seyyahim bnm 😉 yunanistan gezimizi de anlatmanlisin bence.. kavalayi kim unutabilir ki 🙂 eh arayada gittigin dugun dernekleri de ekle bence insanlarin ufkunu ac 🙂
    insanin bu kadar cok anlaticak seyinin olmasi cok guzel arkadasim..umarim cok daha guzel anilarini yazacagin gunlerin olur…tu tu tu massaaallllaaaah 🙂

    Beğen

  2. albaraz

    Elif’im ne demişler; söz uçar yazı kalır:) Canım teşekkür ederim iltifatlarına, yalnız senle olan maceralarımızı yazsam bu blog’un çehresi değişir vallahi:)
    İnşallah gezer görürüm ve anlatırım tabii de; öyle yüzük neyin taktın diye hayallerimizi unutmayalım lütfen..Beraber bir yerlerin altını üstüne getireceğiz diye konuşmuştuk, unutma:)

    Beğen

Yorumunuz için teşekkürler...