Yeni Keşfim : Yol Project

Uzun bir aradan sonra pek tatmin edici bir ‘canlı canlı’müzik ziyafetine şahit oldum, ben bu adamları nasıl daha önce dinlemedim diye hayıflandım, dans ettim, hopladım, hüzünlendim, kısacası şekilden şekle girdim, gecenin sonunda Ortaköy Jazz Center’dan ayrılırken hem kulaklarımın pası, hem de beynim temizlenmiş gibiydi..

Önce hikayelerine biraz değinelim; Zeki ve Orçun kardeşlerin önderliğinde 90’lı yıllarda temelleri atılan grup, seneler içinde bir dolu farklı yerde sahne almış, Hayal Kahvesi, North Shield, Chicago Bulls, Kemancı ve Mojo bunlardan bazıları.. Yaptıkları müziğin yelpazesi çok geniş ve doyurucu, esas çıkış noktaları Rock ve Blues, ancak Santana’dan Elvis’e, REM’den Pink Floyd’a, Mor ve Ötesi’nden Şebnem Ferah’a her telden meşk ediyorlar.

Sahnede acaip rahat ve esprililer, seyirciyle sohbet ediyorlar, hikayelerle şarkıları bağlıyorlar, oradan oraya zıplayıp seyirciyi –pozitif manada– ambale ediyorlar..Bu arada seslerinin ve kulaklarının muhteşem olduğunu hemen not düşeyim, şarkılarla –orijinallerine sadık kalarak– pek profesyonelce oynuyorlar..

Biri vokal yapıp gitar çalarken davula geçiyor, beriki şarkının orta yerinde armonikayı çıkarıp çalıyor, sonra akustik gitarı eline alıyor..Velhasıl bu adamların paçasından yetenek akıyor..

Eğer bu anlattıklarım kanınızı biraz kaynatıyorsa;  şu adresten takip etmenizi öneririm, aylık programları ‘takvim’ başlığı altında görülebiliyor.. Şöyle eskilere gideyim, güzel bir akşam geçireyim, hareketlenip coşayım diyorsanız, şiddetle tavsiyemdir bu güzel grup..Şimdiden iyi eğlenceler..

Not: Edindiğim bilgilere göre; aslında grup ilk başta 80’li yılların sonunda 3Gen ismiyle Zeki ve Mehmet tarafından kurulmuş, sonraları Zeki’nin kardeşi Orçun da aralarına eklenmiş, Grup Yol bu şekilde dünyaya gelmiş..

5 Yorum

Filed under Kültür-Sanat

5 responses to “Yeni Keşfim : Yol Project

  1. ben de merak ettim, yaptıkları müzik tarzı tam beni anlatıyor..zaten oldies varsa ben de varım…not alındı, gidilecek:)

    Beğen

  2. albaraz

    Çok beğeneceğine eminim, uygun olduğunda söyle, beraber coşalım:)

    Beğen

  3. mario valleri

    Grup yol 30.09.2011 de hangover barda (gazi kadınlar sokağı) çalıcak izmirlilere duyurulur

    Beğen

  4. Ne güzel yazmışsın yahu… teşekkürler 🙂
    YOL Project… Zeki…

    Beğen

  5. albaraz

    🙂 bir şey değil, ne hissettiysem onu yazıyorum hep. Memnun oldum.

    Beğen

Yorumunuz için teşekkürler...