Amsterdam-Rotterdam-Delft

Veee geldik beni en çok etkileyen şehirlerden birine.. Amsterdam ! .. Bir turist için görülebilecek en etkileyici şehirlerden biri.. İrili ufaklı yüzlerce enteresan müze var; Hollanda’lı ressam Van Gogh’un resimlerini, Rembrandt’ın eserlerini veya Anne Frank’ın Nazilerden saklandığı evi görebileceğiniz gibi; seksin ve işkencenin tarihçesini acaip objelerle anlatan müzeleri de gezebilirsiniz..  Kurabiye görünümlü, kanalların etrafına konuşlanmış şeker gibi evleri seyretmeye doyamadım.. Tabi Red Light’ı görmeden Amsterdam’dan dönmek olmazdı, ama ot kokan daracık sokaklarda vitrinlerin arkasındaki kadınları görünce bir hatun olarak içim ürperdi.. Neyse bu apayrı bir konu..

Delft tam anlamıyla bir üniversite şehri diyebilirim, gençlerin ağırlıkta olduğu ufak bir şehir, görülebilecek pek fazla enteresanlık yok.. TU Delft (Technische Universitaet Delft) Hollanda’nın en iyi teknik üniversitesi olarak anılıyor..

Rotterdam Avrupa’nın en büyük limanını bünyesinde barındıran bir şehir olması sebebiyle Hollanda’nın ticari kalbi diyebilirim.. Orada pek fazla vakit geçiremediğim için hakkında çok fazla yorum yapamayacağım; kaldığım 3-4 saat boyunca şakır şakır yağmur yağdığından alel acele bir yemek, şehir merkezinde kısa bir tur ve ardından Erasmus Köprüsü’ne kısa bir bakıştan sonra Delft’e geri döndüm.. Bir dahaki sefere sindire sindire gezerim umarım:)

2 Yorum

Filed under Hollanda

2 responses to “Amsterdam-Rotterdam-Delft

  1. koray

    yazilarinizi takip ediyor, seyahatlerimi tavsiyeleriniz dogrultusunda yapmayi planliyorum.

    sevgiler,
    koray.

    Beğen

  2. albaraz

    İlginize çok teşekkür ederim Koray Bey; isterseniz birlikte seyahat ederiz:)
    (Hakikaten yine gelsem de Münih gecelerinin altını üstüne getirsek..Misafirperverliğini unutamıyorum vallahi)

    Beğen

Yorumunuz için teşekkürler...